Milieu en veiligheid

Intermodale oplossingen

De Boer Transport gaat altijd voor een maximale klantoplossing. Daarom combineert de logistiek dienstverlener vrachtwagenvervoer met luchtvracht, zeevracht, spoor en binnenvaart. De Boer Transport heeft verscheidene standplaatsen voor vrachtwagens in de buurt van containerterminals om in eigen regie aan- en afleveringen van lading te coördineren. Deze intermodale oplossingen hebben vele voordelen: een uitstekende service voor de klant, een groot economisch voordeel én een ontlasting van het internationale wegennet door minder vervoersbewegingen per vrachtauto. Hiermee is het intermodale model zeer milieuvriendelijk. Het leverde De Boer Transport de Lean and Green Award op. Deze award wordt toegekend aan organisaties, die zich committeren aan de duurzaamheidsambitie van minimaal twintig procent CO2-reductie in maximaal vijf jaar, voor hun goedgekeurde Plan van Aanpak.

Een andere opsteker voor het milieu is de inzet van Ecocombi’s; extra lange vrachtwagens om het aantal vervoersbewegingen en kilometers te laten dalen en daarmee de uitstoot te beperken.
De Boer Transport was de eerste in Nederland om het concept van de LZV (Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie, ook wel Ecocombi genoemd) te onderkennen en daarin te participeren. Sinds december 2000 rijdt De Boer Transport met LZV’s op de Nederlandse wegen.

Uitkomsten van inzet met de LZV wijzen uit dat:
– De totale vervoersbewegingen met ongeveer 10% dalen
– Het aantal gereden kilometers met ongeveer 14% daalt
– Emissies met ongeveer 8 % dalen.

Veiligheid en opleiding

De veiligheid van de chauffeurs is het hoogste goed van De Boer Transport. Daarom worden zij naast de zware opleiding tot LZV-chauffeur optimaal getraind op dit vlak.
De educatie bestaat uit:
– Voertuigtraining: voertuiginspectie voor schade en/ of lekkages, bandenspanning, etc.
– Criminaliteitpreventie: verzegelen van containers/ lading, onveilige situaties herkennen en voorkomen van beschadiging en diefstal van de lading
– Veilig rijden: afstand houden om het voertuig veilig tot stilstand te kunnen brengen ook in noodsituaties, bewustzijn van de dode hoek, trainen in rijden in gebieden waar veel mensen zijn, etc.
– Laag verbruik-training: onder andere optimaal rijden, bewustzijn van verbruik, rapportage van maandelijkse verbruik,  om het bewustzijn van de chauffeurs te verbeteren.

Heeft u vragen over onze activiteiten, bel of mail ons.
Tel. +31(0)299 – 67 14 12  info@deboertransport.nl

Meer informatie over onze werkzaamheden

marcel-de boer transport-milieu-en-veiligheid